NOVICE

25. junij 2010

Zmagali smo vsi!

Dočakali smo predpraznični večer, vreme je bilo lepo in prireditev smo uspešno izvedli. Spektakel je bil zares nekaj posebnega, saj si ga je v živo ogledalo okrog 9.000 obiskovalcev različnih starosti, od blizu in daleč. Glede na lanski množični obisk, ki nas je vse presenetil, smo se letos organizatorji bolje pripravili na številne obiskovalce, povečali prostor namenjen gledalcem in okrepili ekipo, ki je skrbela za njihovo ugodje in varnost. V organizacijo prireditve je bilo vloženega ogromno truda in prostovoljnega dela in vsak je delal po svojih najboljših močeh. Pri pripravah na prireditev in izdelavi številnih rekvizitov ter sami izvedbi spektakla je sodelovalo okrog pet sto prostovoljcev. Vsem gre zahvala za posluh in razumevanje, da prispevajo k promociji naše prelepe Vipavske doline. Hvaležni smo tudi sponzorjem, ki so omogočili, da smo prireditev občinstvu ponuditi brezplačno.

Tudi letošnja prireditev je bila zelo zanimiva, dogajanje pestro in poučno in vsak je lahko našel nekaj, kar je pritegnilo njegovo pozornost. Trud organizatorjev Rimskega spektakla v Vipavski dolini in vseh sodelujočih prostovoljcev je poplačan. V bitki smo vsi sodelujoči samo zmagovalci. Življenje v Vipavski dolini se bo vrnilo v ustaljene tirnice in o bitki bomo govorili le še s ponosom.

Ker terja organizacija prireditve ogromno časa in napora si bomo Teodozijevci nekoliko oddahnili. Zato prihodnje leto spektakla ne bo. Je bil pa letošnji zato nepozaben. Oglejte si galerijo slik, ki se bo postopoma dopolnjevala z novimi posnetki. Več informacij je na voljo tudi v sporočilu za javnost.


Foto: Robert Ferjančič
Foto: Danijel Skočaj

Copyright © 2010 Kulturno izobraževalno društvo Teodozij, Vrhpolje pri Vipavi. Vse pravice pridržane.