NOVICE

27. junij 2009

Non omnia possumus omnes

"Vsi nismo za vse", eden zna to, drugi kaj drugega. Skupaj pa zmoremo veliko!

Misel, ki še kako velja za navdušene Teodozijevce, ki smo organizirali rimski spektakel. Poleg vseh, ki so nastopili na prizorišču in dokazali svoje igralske sposobnosti, se je za organizacijo prireditve trudilo mnogo posameznikov, ki so si vsak po svojih močeh prizadevali, da je prireditev sploh lahko zaživela. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki so prispevali svoj kamenček v mozaiku, ki mu pravimo Rimski spektakel v Vipavski dolini. S svojim znanjem in sposobnostmi je vsak član ali simpatizer društva Teodozij pripomogel, da se je prireditev lahko odvila v velikem slogu.

Nekateri med njimi pa si zaradi izjemnih zaslug zaslužijo prav posebno zahvalo. Med njimi je prav gotovo Peter Bajnoci, ki je poskrbel za scenarij in režijo gledališkega spektakla na prostem 394 in pripravil igralce, da so pokazali vse svoje igralske talente. Taji Boscarol je uspelo ukrotiti gladiatorje in izuriti obe vojski, poleg tega pa poskrbeti še za kostomografijo. Naslednji, ki si zasluži posebno zahvalo je Primož Premrl, ki je bdel nad izdelavo rekvizitov in pripravo prizorišča ter za koordinacijo mnogih, ki so pomagali pri tem. Simon Škrlj je z vso resnostjo skrbel za finančno plat prireditve in kot se za ekonomista spodobi, poskrbel, da tudi po tej plati vse štima. Najbolj zaslužen pa je Anton Lavrenčič, ki je pobudnik, idejni vodja in glavni organizator prireditve. Vse je navdušil s svojimi sanjami in pokazal, da lahko peščica entuziastov pritegne celo skupnost, da sodeluje pri pripravi tako velikega in odmevnega projekta. Iskrena hvala vsem za trud in požrtvovalnost.

Poleg njih si seveda omembo zaslužijo še vse šivilje, ki so sešile preko 250 oblek za udeležence, pa izdelovalci ščitov, mečev, vozov, katapulta . . . Vsi, ki so skrbeli za promocijo, celostno grafično podobo, spletne strani, sponzorstva in finančno plat dogodka. Pa vsi igralci, vojaki, prebivalci tabora, lokostrelci, gladiatorji, Rimljani in Rimljanke v šanku in na banki, vsi ki so skrbeli za tehnično podporo prireditve, glasbo, koordinatorji prireditve in ostali, ki so zadnje tedne ali mesece svoj prosti čas posvečali temu dogodku. In vsi, ki so pripravili (in pospravili) prireditveni prostor in skrbeli, da je prireditev potekala varno in brez zapletov. 350 jih je na spisku v spodnji odjavni špici in prav gotovo smo pomotoma še koga izpustili. In vsak posameznik je prispeval svoj delež, da je prireditev uspela. Vsem gre prav posebna zahvala za to, da smo pokazali, da lahko tudi tako majhna skupnost, kot je naša, popolnoma na prostovoljni bazi pripravi tako velik dogodek, kot smo mu bili priča.

Hvala tudi vsem novinarjem, ki so poročali o prireditvi in nam pomagali navdušiti ljudi, da so si prišli dogodek ogledati. Hkrati pa so dogodek bogato medijsko podprli in poročali o samem dogajanju na prireditvi. Hvala tudi sponzorjem in sofinancerjem, ki so omogočili prezplačen ogled ogromnemu številu gledalcev. In nenazadnje hvala tudi slednjim, ki so prireditev obiskali in s tem prispevali, da je dogodek dobil poseben čar in veličino.

Copyright © 2010 Kulturno izobraževalno društvo Teodozij, Vrhpolje pri Vipavi. Vse pravice pridržane.