NOVICE

25. junij 2009

Bilo je veličastno!

Dogodek je pritegnil izredno veliko množico ljudi, od blizu in daleč, pestro in zanimivo dogajanje si je ogledalo preko sedem tisoč gledalcev. Na privlačen način smo našo zgodovino predstavili vsem, ki so si jo želeli podrobneje spoznati.

Zdaj ko je bitka končana, bo življenje v Vipavski dolini spet steklo po ustaljenih tirnicah. Zmagovalci in poraženci bodo skupaj slavili zmago zgodovine, ki je v poletnem večeru zavladala na prizorišču.

Bitka je povezala celo vas Vrhpolje in nenazadnje celo dolino, ki je gostila številne gledalce. Upamo, da bodo obiskovalci odnesli s seboj poleg nekaj zgodovinskih dejstev tudi spoznanje, da je dogodek uspel, ker je v njegovo pripravo vložilo ogromno truda veliko ljudi. Najboljša stvar, ki se je organizatorjem zgodila, je pozitivna energija, ki je prevzela vse sodelujoče pri pripravi na prireditev. Tako se je beseda bitka, ki označuje spopad med dvema nasprotnima stranema, v zadnjem mesecu spremenila v besedo, ki označuje sodelovanje med številnimi posamezniki iz Vrhpolja in okolice.

Prisrčna hvala vsem, ki ste sodelovali pri tej prireditvi, vsem sponzorjem in vsem, ki so si prireditev ogledali.

Teodozijevci

Foto: Danijel Skočaj
Foto: Marjan Židanik

Copyright © 2010 Kulturno izobraževalno društvo Teodozij, Vrhpolje pri Vipavi. Vse pravice pridržane.